1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (18 arvostelua, keskiarvo: 3,44 / 5)
Ladataan...


Hyydytetty vadelmakakku

Pohja: Digestivekeksejä n. 200 g + 75 g sulatettua margariinia

Täyte:

6 liivatelehteä

2,5 dl Flora vanillaa
0,5 l maustamatonta jugurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen
2-3 dl vadelmia
hieman punaista elintarvikeväriä

Päälle:

1 dl vadelmamehua
0,5 dl hyytelösokeria
n 2 dl vadelmia

Murusta keksit ja sulata rasva, sekoita ainekset keskenään. Leikkaa halkaisijaltaan 18 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperista rinkula, painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi. Lisää jugurtti ja sokerit. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä
hetki.

Sekoita täytteeseen vadelmat ja halutessasi värin syventämiseksi ripaus punaista elintarvikeväriä.

Kaada
joukkoon ohuena nauhana hieman jäähtynyt liivateseos. Kaada täyte
keksinmurupohjan päälle. Laita kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiehauta
mehu, lisää joukkoon hyytelösokeri, kiehauta, kunnes nesteestä tulee
kirkas, lisää joukkoon vadelmat. Jäähdytä hetkinen. Kaada seos
hyytyneen täytteen päälle. Laita jääkaappiin, kunnes kiille on hyytynyt.

Irroita hyytynyt kakku vuoastaan ja siirrä tarjoilulautaselle.

Voit vaihtoehtoisesti tehdä myös kääretorttupohjan kakun pohjaksi, jonka kostutat esim vanilja-maidolla.