1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Ystäväni vietti syntymäpäiväänsä. Tein helpon kakun viemisiksi, johon
laitoin täytteeseen ja koristeeksi suklaanmakuisia, värikkäitä rakeita,
joiden ajattelin kiinnostavan hänen poikaansa. Kahvipöydän pieni vieras
vaatikin saada omaan palaansa vihreitä rakeita. Olisihan rakeista
voinut tietenkin valita samat värit aina samaan raitaosuuteen.

Hyydytetty suklaakakku

Pohja:
3 munaa
1,5 dl sokeria tai fariinisokeria
3/4 dl perunajauhoja tai vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 liivatelehteä
3 1/2 dl Flora vispiä tai vispikermaa
200 g Sunnuntai vanilja"tuorejuustoa"
1/2 dl Dan Sukker Kaakaotomusokeria, tomusokeria tai taloussokeria
200 g Maraboun tummaa suklaata
2 tl vaniljasokeria
1-2 maustemitallista DrOetkerin rommiaromia
1 pss (60 g) DrOetkerin värillisiä suklaanmakuisia rakeita
1/2 dl vettä

Kostutus: n. 1/2 dl maitoa + ripaus vaniljasokeria

Pinnalle:
1 dl Flora vispiä tai vispikermaa vaahdotettuna
1/2-1 pussillinen DrOetkerin värillisiä suklaanmakuisia rakeita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia, kumoa
toiselle leivinpaperille. Leikkaa halkaisijaltaan 24 senttisen
irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperirinkula ja pohjalevy, kostuta
vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Voit paistaa pohjan myös suoraan leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja kaakaotomusokeri.
Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikrossa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Lisää sula suklaa täytteeseen, mausta vaniljasokerilla ja rommiaromilla.
Sekoita taikinaan suklaanmakuiset rakeet.

Kuumenna vesi mikrossa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki.
Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada seos kostutetun pohjaosan päälle, hyydytä jääkaapissa kelmulla suojattuna muutama tunti tai yön yli.

Irroita kakku vuoastaan ja siirrä tarjoilualustalle.

Vaahdota kerma ja pursottele siitä raitoja kakun pinnalle, täytä raitojen välit suklaanmakuisilla koristerakeilla.