1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...


Silmiini osui kaupassa Valion vanilja-raparperijugurtti, jonka
nappasin mukaan ja päätin heti kokeilla millainen kakku siitä syntyisi.
Tämä ei sitten ole erityisen makea.

Tein pohjan suklaakekseistä, jotka eivät oikein sopineet tähän,
mutten jaksanut ruveta leipomaan kääretorttupohjaa, eikä kaapista
löytynyt parempiakaan keksejä. Kiinnosti lähinnä täytteen kokeilu. Jos
nyt tekisin, tekisin ehdottomasti vaalean kääretorttupohjan ja
kostuttaisin sen vanilja-maidolla.


Hyydytetty raparperikakku

Pohja:

n 200 g keksejä murusina
75-100g sulaa margariinia
TAI tee vaalea kääretorttupohja

Täyte:

2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 dl Valion vanilja-raparperijugurttia
n 3 dl pilkottua raparperia + puolisen desiä sokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
1/2 dl vettä

Pinnalle:

n. 3 dl pilkottua raparperia (jos teet isompaan vuokaan, tarvitset tuplasatsin)

hyytelösokeria ja vettä

Vuoraa
halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Taputtele
keksinmuru-rasvaseos vuoan pohjalle, tai leikkaa kääretorttupohjasta
sopivan kokoinen rinkula (kääretorttupohjan voi kostuttaa
vaniljasokerilla maustetulla maidolla).

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Kiehauta kattilassa täytteeseen tulevat raparperipalat yhdessä sokerin kanssa pehmeiksi.

Vatkaa
vaniljakastike vaahdoksi, lisää joukkoon jugurtti, sokeri ja
vaniljasokeri. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, anna
jäähtyä hetki. Kaada liivateneste täyteseoksen joukkoon, tarkista maku.

Kaada
hieman täytettä pohjan päälle, nostele raparperiseos päälle. Kaada
loput täytteestä vuokaan, anna hyytyä joitakin tunteja tai yön yli.

Päällistä
varten kiehauta raparperi kattilassa pehmeäksi. Levitä raparperimössö
kakun päälle ja keitä hyytelösokerista ja vedestä päälle kiille
pakkauksen ohjeen mukaan. Nesteen määrä voisi olla 1-2 dl, riippuen
teetkö kakun isoon vai pieneen vuokaan.

Anna hyytyä hetki. Irrota kakku vuoastaan ja siirrä tarjoilualustalle.