1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Hyytelösokeri Multilla hyydytetty kakku on liivatteeton. Raikas rahkakakku on kuorrutettu keväisen väriseksi.

Hyydytetty rahkakakku
8 annosta

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g sulatettua voita
1 rkl Dansukker Kanelisokeria tai 1 tl kanelia
100 g appelsiinimarmeladia

Täyte:
2 ½ dl kermaa
½ dl Hyytelösokeri Multia

Lisäksi:
1 dl vaniljakreemijauhetta
1 dl maitoa
250 g maitorahkaa TAI vaniljatuorejuustoa
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ limen mehu
1 limen kuori

Pinnalle:
3 dl trooppista mehua
1 ½ dl hyytelösokeria

Laita kaurakeksit tehosekoittimeen ja jauha hienoksi. Voit myös hienontaa keksit lihanuijalla muovipussissa.
Lisää joukkoon sulatettu voi, kanelisokeri ja appelsiinimarmeladi. Sekoita tasaiseksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Lusikoi vuoan pohjalle keksiseos.
Valmista täyte.
Laita kerma ja hyytelösokeri Multi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Anna kiehua puoli minuuttia.
Jäähdytä.
Laita kulhoon vaniljakreemijauhe ja sekoita joukkoon maito. Vatkaa joukkoon maitorahka tai vaniljatuorejuusto.
Lisää vaniljasokeri, limen mehu ja hyvin pestyn limen raastettu kuori. Sekoita joukkoon hieman jäähtynyt kermaseos.
Tarkista maku.
Levitä seos kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Valmista kuorrute. Laita trooppinen mehu kasariin ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri ja sekoita, kunnes liemi kirkastuu.
Jäähdytä hetki. Lusikoi liemi kakun pinnalle.
Laita jääkaappiin hetkeksi, kunnes liemi on hyytynyt. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.