1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua. Keskiarvo: 4,14/5)

Tämä kakku on herkullinen ja helppo valmistaa. Voit puolittaa ohjeen, mikäli haluat valmistaa pienemmän kakun. Tee kakku silloin noin 22 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan.

Hyydytetty minttusuklaakakku

Pohja:
300 g suklaakeksejä
80-100 g margariinia sulatettuna

Mousse:
10 liivatelehteä

5 dl vispikermaa
400 g Vanilja rahkavalmistetta tai vaniljarahkaa
400 g  Minttukrokanttisuklaata

Reunoille:
2 dl vispikermaa sokeria maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
100-200 g Minttukrokanttisuklaata

Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa tai rouhi esimerkiksi kaulimella tai lihanuijalla pussissa. Sekoita joukkoon margariinisula. Leikkaa halkaisijaltaan noin 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele keksiseos leivinpaperin päälle. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen noin 5 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon Vanilja tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste.

Sulata suklaa mikrossa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen. Yhdistä vaahdot ja sulatettu suklaa. Kuumenna pienessä kasarissa noin 1 rkl vettä ja sulata liivatelehdet siihen, anna jäähtyä pieni hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana edelliseen seokseen.

Kaada täyte keksinmurupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Vaahdota kerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kakun reunoille ja rouhi keskelle suklaata.