1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (15 arvostelua. Keskiarvo: 3,27/5)

Hyydytetty marjakakku on helppotekoinen ja sopii tarjottavaksi arjessa ja juhlassa. Marjojen sijaan voit käyttää myös hedelmäsoseita kakun maustamiseen.

Gluteeniton hyydytetty marjakakku
8 annosta

150 g gluteenittomia suklaa- tai Digestive-keksejä
50 g sulatettua voita tai margariinia
5 liivatelehteä
2½ dl vispikermaa
250 g sitruunanmakuista maitorahkaa
½-1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g sulatettuja pakastemansikoita
½ dl mansikoista siivilöityä mehua TAI vettä

Pinnalle:
n. 3 dl marjoja
minttua tai muuta yrttiä

Laita keksit ja sulatettu voi tai margariini tehosekoittimeen ja hienonna. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm reunallinen irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon sitruunanmakuinen maitorahka, tomusokeri, vaniljasokeri ja sulatetut, valutetut mansikat.
Tarkista maku.

Kuumenna mansikoista siivilöityä mehua juomalasissa mikroaaltouunissa kiehuvaksi.
Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Irrota kakku vuoasta veitsellä reunaa pitkin pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.

Resepti on julkaistu kirjassa Gluteenittomat – Helpot reseptit

Reseptin laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.