1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 4,13 / 5)
Ladataan...

Tämän kakun tein halkaisijaltaan 24 senttiseen irtopohjavuokaan. Vuorasin pohjaosan leivinpaperirinkulalla.

Hyydytetty mansikkakakku
 
Pohja:
200-300 g Digestivekeksejä
100 g tai hieman reilummin sulatettua voita tai margariinia

(mansikkahilloa 1-2 dl)

Täyte:
8 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
500 g kohmeisena survottuja mansikoita
n 1 dl sokeria tai maun mukaan
2-3 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä tai mansikkamehua liivatteiden liuottamiseen

Pinnalla: 500 g pakastemansikoita

Kiille: 4 dl mansikkamehua ja 2 dl hyytelösokeria

Reunapursotus: n 2 dl kermaa tai vastaavaa vaahdotettuna, sokerilla ja vaniljasokerilla maustettuna

Murusta keksit, lisää joukkoon sula rasva, painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Levitä keksinmurupohjan päälle halutessasi kerros mansikkahilloa tai mansikkamarmeladia.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi.

Vatkaa Flora vanilla, lisää joukkoon tuorejuusto, survotut mansikat ja sokerit.
Kuumenna tilkka vettä/mansikkamehua kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon, anna jäähtyä minuutin verran.

Lisää seos täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte murupohjan päälle, anna hyytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Aseta jäiset mansikat kakun päälle, keitä kattilassa mehu/vesi, lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri, sekoita kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki.
Sivele mansikat ensin pullasudilla, nostele loppuseos pinnalle lusikalla.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla ja pursota se reunustamaan mansikoita.