1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...


Ostin kaupasta valmiiksi maustettua maitorahkaa, sitruunanmakuista.
Purkin etiketissä oli muutamia ohjeita, mihin sitä voisi käyttää. Tein
yhden ohjeen mukaan tämän kakun, mutta lisäsin ohjeeseen liivatteita.
Täytyy sanoa, että maku jäi ihan liian vaisuksi. JOS TEETTE TÄTÄ,
lisätkää tuohon täytteeseen mansikoita, mansikkasosetta tai
mansikkahilloa, sekä tarpeen vaatiessa sokeria!!!

Tein kakun
taasen halkaisijaltaan 18 senttiseen irtopohjavuokaan, joten
ainesuhteet on siihen sopivat. Tein kahden munan kääretorttupohjan,
josta tuli ihan lättänä, siksi laitoin ensin leivinpaperilla vuoratun
irtopohjavuoan pohjalle yhden rinkulan pohjalevyä, kostutin mehulla ja
levitin päälle mansikkahilloa, nostin toisen pohjarinkulan päälle ja
levitin taas päälle hilloa. Siihen sitten päälle täyte ja jääkaappiin
muutamaksi tunniksi tai yön yli hyytymään. Lopuksi pinnalle mansikoita
ja hyytelösokerista kiille päälle.

Hyydytetty mansikkakakku

Kääretorttupohja:

2 munaa
0,75 dl sokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle
leivinpaperille.

Täyte:

4 liivatelehteä
2,5 dl mansikkakermaa vaahdotettuna
1 prk sitruunan makuista maitorahkaa
mansikkahilloa/-sosetta/mansikoita maun mukaan
sokeria

Pinnalle: mansikoita ja 2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä.

Vaahdota mansikkakerma, lisää joukkoon sitruuna-rahka, sekä mansikkahilloa tai mansikoita ja sokeria maun mukaan.

Liuota
liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada seos
ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täyteainesten joukkoon.

Vuoraa
irtopohjavuoka leivinpaperilla, leikkaa kääretorttulevystä pohjan
kokoinen rinkula. Kostuta mehulla tai vanilja-maidolla. Levitä päälle
mansikkahilloa. Kaada sen päälle täyteseos. Hyydytä jääkaapissa
vähintään muutama tunti tai yli yön.

Levitä pinnalle mansikoita,
keitä 2 dl vettä kattilassa, lisää kiehuvaan veteen (tai punaiseen
mehuun) 1 dl hyytelösokeria ja anna kiehua, kunnes neste kirkastuu.
Anna jäähtyä hetki. Lusikoi sokeriliemi marjojen päälle, nosta hetkeksi
kylmään. Pyöräytä veitsellä vuoan reunat kakusta irti ja siirrä kakku
tarjoiluvadille.