1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,40 / 5)
Ladataan...

Varaslähtö pääsiäiseen!

Mämmin voi tarjoilla myös jälkiruokakakkuna. Vaniljainen rahka ja vaniljavaahto miedontavat mämmin makua. Pähkinärouhe on kiva lisä muuten pehmeärakenteisessa kakussa.

Mämmikakku

8-10 annosta

Pohja
5-6 savoiardikeksiä
1/2-3/4 dl maitoa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria

Perustäyte:
4 Dr.Oetker Liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
2 rkl vettä

Lisäksi:
350 g mämmiä
1/2-3/4 dl sokeria

50 g Dr.Oetker pähkinärouhetta

Koristeeksi: suklaamunia

Leikkaa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
Laita savoiardikeksit vuokaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vaahdota vaniljakastike ja vatkaa joukkoon vaniljarahka, mausta vaniljasokerilla.
Kuumenna vesi kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Jaa seos kahteen osaan.
Sekoita toiseen seokseen mämmi ja sokeri, sekoita tasaiseksi.
Sekoita toiseen seokseen pähkinärouhe.

Kaada vuokaan ensin mämmitäyte ja päälle pähkinäinen täyte. Anna hyytyä mielellään yön yli. Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele suklaamunilla.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: