1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 4,50/5)

Juhlat tulossa? Nyt herkutellaan lakritsin ja suklaan ystävän herkkukakulla. Oletko jo testannut Kouvolan Lakritsin Lakritsi ja Lakritsi-Kinuskikastiketta? Nämä superherkulliset kastikkeet ovat ihania erilaisten jälkiruokien ja jäätelön kanssa. Kakun päälle voit valuttaa kastiketta vähän ja tarjoilla loput erikseen, sillä kastike on valuvaa. Tai sitten voit tyhjentää pinnalle koko purkin ja antaa laavakomeuden valua valtoimenaan kun kakkua on leikattu. Nam! Kokeile jo tänään. Kurkista Kouvolan Lakritsin verkkokauppaan tästä.

Hyydytetty lakritsi-suklaakakku
10-12 annosta

Pohja:
2 kananmunaa
¾ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
leivinpaperiarkki
nokare voita tai margariinia
Kostutus:
½-1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
reilusti vettä + 7 liivatelehteä
5 dl vispi- tai kuohukermaa
400 g vaniljatuorejuustoa
200 g tummaa suklaata
2 dl Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta
(sokeria tarvittaessa)
½ dl vettä

Pinnalle:
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 prk Kouvolan Lakritsi Lakritsikastiketta tai Lakritsi-Kinuskikastiketta
Kouvolan Lakritsi Lakritsisydän
(marenkeja)

Hyydytetty lakritsi-suklaakakku

Valmista ensin pohja. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele reunat voilla tai margariinilla. Levitä taikina vuokaan ja kypsennä 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja irrota leivinpaperi. Leikkaa vuokaan vuoan pohjan kokoinen leivinpaperi ja laita kakkupohja päälle. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte. Laita reilusti vettä kulhoon ja laita joukkoon liivatelehdet yksitellen limittäin. Anna pehmetä sillä välin kun valmistat täytteen. Vaahdota vispi- tai kuohukerma ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto. Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa sulatettu suklaa joukkoon. Lisää myös Lakritsikastike ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa sokerilla.

Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa.

Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen vuoan reunaa pitkin ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota vispi- tai kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun päälle reunaa kehystämään. Kaada päälle Kouvolan Lakritsi Lakritsi- tai Lakritsi-Kinuskikastiketta. Koristele Lakritsisydämellä ja halutessasi marengeilla.

Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Kouvolan Lakritsi


Uusimpia Kouvolan Lakritsi reseptejä:



Tästä löydät kaikki KOUVOLAN LAKRITSI reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.