1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 4,70 / 5)
Ladataan...

Hyydytetty kakku on näyttävä joulupöydän herkku, jonka voit valmistaa kuorrutusta vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Voit valmistaa kakun myös puolukoista, vadelmista tai lakoista.

Hyydytetty karpalokakku
noin 15 annosta

Pohja:
200 g piparkakkuja
75-100 g voita tai margariinia sulatettuna
50 g Dr.Oetker Mantelirouhetta

Täyte:
10 Dr.Oetker Liivatelehteä
5 dl vispikermaa
5 dl turkkilaista jogurttia
1/4-1/2 tl kanelia
1 dl sokeria
Dr.Oetker Vaniljatankoa myllystä rouhittuna maun mukaan
1-2 tl appelsiinin kuoriraastetta
1/2 dl kiehuvaa vettä

Pinnalle:
300 g karpaloita tai puolukoita
1 pss Dr.Oetker Kakkukiille -jauhetta
2 ½ dl kiehuvaa vettä tai mehua

Reunoille:
2 dl vispikermaa
2-3 rkl sokeria
Dr.Oetker Vaniljatankoa myllystä rouhittuna oman maun mukaan
Dr.Oetker Sokerihelmiä tai Pehmeitä Kultahelmiä

(4-6 kumkvattia)

Hienonna piparkakut esimerkiksi muovipussissa lihanuijaa apuna käyttäen.
Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini, sekä mantelirouhe.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjakakkuvuokaan, joka halkaisija on 26 cm.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon turkkilainen jogurtti, kaneli, sokeri, rouhittua vaniljatankoa ja hyvin pestyn appelsiinin
kuoriraaste.
Kiehauta vesi vedenkeittimellä tai mikroaaltouunissa ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita lusikalla seos tasaiseksi.
Kaada liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ripottele pinnalle karpalot.

Kaada kakkukiille-jauhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi tai mehu.
Sekoita noin puoli minuuttia ja valuta karpaloiden päälle lusikalla tai pullasudilla.
Jos haluat paksun kiilteen, anna kiilteen jähmettyä hetki jääkaapissa ennen kerman pursotusta.

Irrota kakku veitsellä vuoan reunan ympäri pyöräyttäen ja siirrä varovasti tarjoiluvadille.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja rouhitulla vaniljatangolla.
Pursota kakun reunoille ja koristele sokerihelmillä tai pehmeillä kultahelmillä.

Koristele halutessasi puolitetuilla kumkvateilla.

 

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa: