1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Jugurteista saa samettisen pehmeitä,
keveitä ja todellakin kirjaimellisesti suussasulavia hyytelöitä, joten
mielikuvitus kehiin ja testailemaan! Koska kahvijugurtti pelkästään on
kuitenkin melkoisen mieto, tähän kannattaa ehdottomasti lisätä hieman kahvia! Se onnistuu parhaiten liuottamalla liivatteet kahviin.

Hyydytetty kahvijugurttikakku


Pohja:


4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta 


Täyte:


2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
400 g Ingmanin kahvijugurttia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 tl liivatejauhetta tai 6 liivatelehteä
0,5 dl kahvia 


Kostutukseen: sokeroitua maitokahvia


Päälle: 2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna, karkkeja tai kahvipapumakeisia
 

Vaahdota
munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut
kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille,
paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy kelmulla
vuorattuun salaatti-, tai leivontakulhoon, kostuta sokeroidulla maitokahvilla ja
kaada syvennykseen täyte.

Täyte:

Kuumenna esimerkiksi mikroaaltouunissa
1/2 dl vettä, lisää joukkoon hieman pikakahvijauhetta (tai käytä
valmista kuumaa kahvia) ja liuota joukkoon liivatejauhe, anna seoksen
seistä viitisen minuuttia, jotta liivatejauhe on varmasti sulanut ja
neste on ehtinyt hieman jäähtyä.

Sekoita keskenään vaahdotettu
Flora vanilla-vaahto, kahvijugurtti, sokeri ja vaniljasokeri.
Kaada seokseen hieman jäähtynyt liivate-kahvineste, sekoita koko ajan.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai yön yli, kumoa kakku ja koristele mielesi mukaan.