1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 3,00 / 5)
Ladataan...

Bonne hedelmä- ja marjasoseet ovat ihanan monikäyttöisiä!
Ne ovat aina 100 % marja- ja hedelmäsoseita ilman lisättyä sokeria, vettä tai muita apuaineita. Siksi ne soveltuvat loistavasti niin makeiden kuin suolaistenkin ruokien maustamiseen. Ihastuttavia ne ovat myös sellaisenaan vaikkapa puuron tai jogurtin kanssa nautittuna. Kokeile myös grillimarinadeihin ja juomiin.
Valmistin Bonne ananassoseesta raikkaan kesäkakun, jonka voit nostaa juhlapöytään tai tarjota muuten vaan kun herkkuhammasta kolottaa.

Hyydytetty ananas-jogurttikakku
8 annosta

Pohja:
70 g voita tai margariinia
n. 175 g kaurakeksejä

Täyte:
6 liivatelehteä
2½ dl vispikermaa
400 g kreikkalaista jogurttia
1 dl tomusokeria tai maun mukaan
3 dl Bonne 100 % ananassosetta
1 rkl vaniljasokeria
½ dl vettä

Koristeluun:
1-2 dl Bonne 100 % ananassosetta
ananaskirsikoita

Sulata voi ja laita se tehosekoittimeen kaurakeksien kanssa.
Pyöräytä tasaiseksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla.
Painele seos vuoan pohjalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin.
Valmista täyte.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon jogurtti, tomusokeri ja ananassose.
Mausta seos vielä vaniljasokerilla ja tarkista maku.
Lisää tarvittaessa sokeria.
Kuumenna vesi kiehuvaksi vedenkeittimessä tai mikroaaltouunissa.
Liuota kiehuvan kuuman veden joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku vuoasta veitsellä pyöräyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.
Valuta pinnalle ananassosetta ja koristele ananaskirsikoilla tai muilla hedelmillä tai marjoilla.
Tarjoa!

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.