1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tänään tarjoilen ihanalle ystävälleni kakkua, jonka ajattelin muistuttavan lähestyvää kevättä. Eilen paistoi aurinko, yön aikana oli satanut taas lunta. Kyllä kevät on silti lähellä, eikä aikaakaan, kun tulppaanit jo koristavat pihojamme.

Kakun alle laitoin Bake and Partyn uutuustuotteen, banaaninlehtialuspaperin, joka on hauskaa vaihtelua tavallisille kakkupapereille.
Myynnissä on useita muitakin kauniita malleja, niitä voit katsoa tämän linkin takaa.

Hedelmäkakku

Pohja:
n. 200 g Kantolan kaurakeksejä
70-100g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
7-8 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä tai vispikermaa
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
pala Cantaloupe- tai Galiamelonia
1 banaani
1 prk säilykemandariineja
muutama cocktailkirsikka
DrOetkerin vanilja-aromia tai vaniljasokeria
1/2 dl cocktailkirsikkalientä

Pinnalle:
muutama säilykemandariiniviipale
cocktailkirsikoita
melonia

Kiille:
1 dl vettä
1/2 dl hyytelösokeria

Murusta keksit esimerkiksi muovipussin sisällä lihanuijalla murusiksi, sulata rasva.
Sekoita ainekset keskenään ja taputtele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle, jonka halkaisija on n. 24 cm.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, sokeri, sekä pieniksi pilkottu meloni, banaani, mandariinit, sekä cocktailkirsikat.
Mausta vaniljalla. Säästä muutama säilykemandariini koristelua varten.

Kuumenna cocktailkirsikkaliemi kiehuvaksi esimerkiksi mikrossa tai pieniessä kasarissa, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, anna seoksen jäähtyä hetki.
Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan keksinmurupohjan päälle, anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti tai yön yli.

Koristele kakku mielesi mukaan hedelmillä.
Kiehauta kiilteen vesi, lisää joukkoon hyytelösokeri, sekoittele, kunnes liemi kirkastuu.
Sivele hedelmäpalat hyytelösokeriliemellä.

Irroita kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.