1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (72 arvostelua, keskiarvo: 4,14 / 5)
Ladataan...

Domino-keksit ovat kaikille tuttuja klassikkokeksejä, joita on tarjoiltu kahvipöydissämme jo runsaat 50 vuotta.
Dominot sopivat täydellisesti myös hyydytettyjen kakkujen pohjaksi, täytteeseen ja pinnalle.
Tähän kakkuun olen lisännyt sokeria vain vaniljasokerin muodossa.
Maista täytettä ja lisää halutessasi hieman sokeria.
Pohja toimii hyvin ilman ylimääräistä rasvaakin.

Jos haluat halkaisijaltaan isomman kakun, tuplaa ainekset ja valmista kakku 24 cm irtopohjavuokaan.

Dominokakku
n. 8 annosta

1 pötkö Domino-keksejä

Täyte:
5 liivatelehteä
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250 g mascarpone-juustoa
3 tl vaniljasokeria
1-2 rkl kiehuvaa vettä

Murusta keksit lihanuijalla tai kaulimella pienessä pussissa nuijien.
Leikkaa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperirinkula.
Laita puolet keksinmuruista vuokaan tasaisesti.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljakastike, vatkaa joukkoon mascarpone-juusto ja vaniljasokeri.
Kiehauta vesi ja liuota liivatteet joukkoon, sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Maista täytettä ja lisää tarvittaessa sokeria.
Kaada täyte vuokaan keksinmurujen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ripottele loput keksinmurut pinnalle.
Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Vinkki! Kokeile myös maustettuja Domino-keksejä ja mausta haluamallasi tavalla täytettä.

Reseptin laatinut:
Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa: