1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (158 arvostelua, keskiarvo: 3,87 / 5)
Ladataan...

Daim-kakku on gluteeniton kakku vaikkapa joulupöydän makeaksi herkuksi. Tätä kakkua pääset maistelemaan myös Silja linen joulubuffetissa uusituilla Serenaden ja Symphonyn laivoilla.

Daim-kakku
15-20 annosta

Pohja:
2 munaa
¾ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
1- 1 ½ dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä + vettä liotukseen
5 dl vispikermaa
500 g tuorejuustoa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl vettä tai sitruunanmehua
2 isoa Daim-patukkaa murennettuna

Pinnalle:
2 isoa Daim-patukkaa murustettuna

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan, jonka halkaisija on noin 26 cm. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa.
Irrota kakkupohja vuoasta ja leikkaa pohjalle puhdas leivinpaperi. Laita kakkulevy pohjalle.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Hienonna Daimit tehosekoittimessa tai veitsellä työlaudalla.
Sekoita täytteen joukkoon.
Kuumenna sitruunamehu tai vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita.
Lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Tarkista maku.
Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle ja levitä tasaiseksi.

Nosta hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Pyöräytä kakku irti vuoasta veitsellä pyöräyttäen.
Koristele kakku murustetulla Daimilla.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.