1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 4,29 / 5)
Ladataan...

Tämä ihastuttavan raikas torttuohje on alkuperältään Pirkan. 

Banaaniaurinko

1pkt kaurakeksejä (175g)
75g margariinia

täyte:
2,5dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5dl maustamatonta jugurttia
150 appelsiinimarmeledia
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
0,5dl appelsiinimehua

Pinnalle:
3-4 banaania, 2dl appelsiinimehua, 1dl hyytelösokeria

Murskaa keksit, sulata sulan margariinin joukkoon. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Liota
liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Sekoita jugurtti,
appelsiinimarmeladi, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota vaniljakastike
ja sekoita varovasti täytteen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu
kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Anna seoksen jäähtyä hieman
ja sekoita täytteeseen. Kaada seos pohjan päälle ja anna hyytyä
mielellään yön yli. Leikkaa banaanit vinoviipaleiksi koristelua varten.
Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi, lisää siihen hyytelösokeri ja
kiehauta. Anna jäähtyä. Asettele banaaniviipaleet kakun pinnalle
ulkoreunasta lähtien renkaiksi siten, että sisempi rengas menee hieman
uloimman renkaan päälle. Valuta liemi tasaisesti banaaniviipaleiden
pinnalle. Anna kakun vielä hyytyä kylmässä hetki. Irrota kakku
tarjoiluvadille.