Banaani-rahkakakku ja appelsiinimarenkeja

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Esittelen teille ihanan löytöni netistä.
Olen jo pitkään etsinyt erimakuisia leivonta-aromeja. Perusaromeja löytyy DrOetkerin valikoimista, mutta erikoisempia makuja ei ole.
Kaupoilla on kovin erilaisia valikoimia, isommissa supermarketeissa voi toki ollakin vaikka mitä, mutta nekään eivät ole kaikkien ulottuvilla.

Nyt kaikkien on mahdollista tilata netin kautta aromeja todella edulliseen hintaan. Postituskulut ovat vain euron!

Nämä aromit ovat tuttuja ravintolatyöntekijöille, sillä näitä on käytetty suomessakin jo parikymmentä vuotta.
 Aromeja käytetään leivonnan lisäksi myös juomien maustamiseen.
Tuotteilla on eri pakkauskokoja tarpeen mukaan.

Kokeilin kahta eri aromia helppoon kakkuun ja nyt kakkua maisteltuani voin kyllä suositella. Aromit ovat todella aidon makuisia.
Näillä saa vaihtelua perusleivonnaisiin.
Eri aromeja testailen jatkossa muissakin ohjeissa.

Huom! Pohjaksi käytin pakastimessa ollutta kääretorttulevyä. Koska en osaa arvioida tarkkaa taikinamäärää tuohon halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan, laitan pohja-ohjeeseen keksipohjan. Voitte siis tehdä pohjan myös sokerikakkupohjana!

Banaani-rahkakakkua ja rapeita appelsiinimarenkeja, olkaa hyvät!

Banaani-rahkakakku

Pohja: pala kääretorttulevyä TAI
n. 150 g keksejä murustettuna + 50-70 g margariinia sulatettuna

Kostutus, mikäli käytät kääretorttulevyä: n. 1/2 dl vettä + muutamia tippoja appelsiiniaromia TAI appelsiinimehua

Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
n. 1/2 dl sokeria
1 banaani kuutioina
1/2 prk säilykemandariineja valutettuna ja silputtuna
1/2 tl banaaniaromia
1/2 dl vettä

Vuoraa halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoan pohjaosa leivinpaperilla.
Murusta keksit ja sulata joukkoon margariini, painele seos vuoan pohjalle.
Jos käytät kääretorttulevyä, leikkaa se vuoan pohjan kokoiseksi ja kostuta appelsiiniaromi-vesiseoksella tai appelsiinimehulla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon rahka, vaniljasokeri, sokeri, kuutioitu banaani, silputut mandariinit ja banaaniaromi.
Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen.
Sekoita liivateneste täytteeseen.
Kaada seos vuokaan ja hyydytä muutama tunti tai yli yön.

Koristele lopuilla säilykemandariineilla ja rapeilla appelsiinimarengeilla.

Appelsiinimarengit
40-50 kpl

2 munanvalkuaista
1 dl sokeria
1/4 tl appelsiiniaromia

Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi, lisää joukkoon vähitellen sokeri. Mausta appelsiiniaromilla.

Pursottele leivinpaperilla vuoratulle uunipellille vieriviereen pieniä marenkitähtiä.
Kypsennä ensin 100 asteisessa uunissa noin tunti, tiputa lämpötila 50-75 asteeseen ja jatka paistamista, kunnes marengit ovat rapeita. Varaa tähän kokonaisuudessaan aikaa muutama tunti.

Tässä osa aromeista. Näitä aromeja myy Spice&Aroma Ky. Voit tilata niitä täältä .
Kotitalouskäyttöön myytävät pullot ovat sisällöltään 50 ml. Annostus: 1/2-1 tl/ 0,5 kg maustettavaa massaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä