1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Dr.Oetker on tuonut markkinoille mukavia uutuuksia, kuten kasvipohjaista hyydyttäjää Vegegeliä, jonka resepti on hiottu entistä toimivammaksi. Vegegel hyydyttää mehu- ja maitopohjaiset hyytelöt, hyydytetyt kakut ja vaahdot lusikoitavaksi ilman eläinperäisiä aineksia.
Dr.Oetkerin valikoima on kasvanut myös helppokäyttöisillä pursotettavilla geeliväreillä ja luomu vaniljasokerilla ja luomu leivinjauheella. Geelivärit ovat punaista ja violettia lukuunottamatta vegaanisia. 
Tämä helppotekoinen kakku on raikkaan makuinen ja voit koristella sen oman makusi mukaan tuoreilla marjoilla tai hedelmillä. Mikäli haluat kakusta vegaanisen, vaihda kerma ja tuorejuusto maidottomiin vastaaviin tuotteisiin ja valmista pohja vegaanisista kekseistä ja kasviöljystä.

Appelsiini-mustikkakakku
8-10 annosta

Pohja:
2 munaa
¾ dl sokeria
¾ dl perunajauhoja
1 tl Dr.Oetker Luomu Leivinjauhetta

Kostutukseen:

½ dl maitoa
½ tl Dr.Oetker Luomu Vaniljasokeria

Täyte:

2 ½ dl kuohukermaa
400 g tuorejuustoa
1-1 ½ dl tomusokeria
1 tl Dr.Oetker Luomu Vaniljasokeria
1 pss Dr.Oetker Appelsiinin Kuoriraastetta
2 pss Dr.Oetker Vegegeliä + 1 dl kuohukermaa
Dr.Oetker Violettia Geeliväriä maun mukaan
1 dl pensasmustikoita

Vegegel

Pinnalle:

2 dl vettä
1 pss Dr.Oetker Vegegeliä
½ dl sokeria
½ pss Dr.Oetker Appelsiinin Kuoriraastetta
Dr.Oetker Sinistä Geeliväriä oman maun mukaan

Koristeluun:

vadelmia
mansikoita
pensasmustikoita
muutama marenki
tuoretta minttua
Dr.Oetker Pakkaskuivattua vadelmaa tai mansikkaa

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä taikina vuokaan.
Paista pohjaa 200-asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja ja vuoraa vuoan pohja uudella leivinpaperilla.
Nosta pohjalevy vuokaan. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, tomusokeri, vaniljasokeri ja appelsiinin kuoriraaste. Tarkista maku. Makeuta tarvittaessa tomusokerilla.
Laita Vegegel ja kerma kasariin ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes liemi pulpahtaa ja hieman sakenee. Kaada seos kuumana kerma-tuorejuustovaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Ota noin 2 dl täytettä erilliseen kulhoon ja värjää pienellä määrällä geeliväriä.
Sekoita joukkoon pensasmustikat.
Laita keskelle kakkuvuokaa sinistä mustikkatäytettä ympyrän muotoon ja lusikoi lopputäyte mustikkatäytteen ympärille ja päälle, siten että mustikkatäyte jää piiloon valkoisen täytteen alle.
Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Valmista pinnalle kiille.

Mittaa kasariin vesi, Vegegel, sokeri, appelsiinin kuoriraaste ja sinistä geeliväriä sen verran, että saat omaan makuusi sopiva sävyn.
Anna kiehua hiljalleen, koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hetki. Lusikoi täyte kakun päälle. Ei haittaa, vaikka vaaleaa kakun pintaa kuultaa läpi, sillä se antaa kakulle elävän ja kauniin pinnan.
Nosta hetkeksi jähmettymään jääkaappiin.

Koristele kakku tuoreilla marjoilla, murustetulla marengilla ja tuoreella mintulla.

Ripottele pinnalle pakkaskuivattua vadelmaa tai mansikkaa.

Tarjoa!

Jaa omat upeat leivonnaiset hashtageillä: @leivojakoristele  #leivojakoristele

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Dr. Oetker logo

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.