1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tämä Charlotte on pinnaltaan hieman synkän värinen, mutta kätkee sisäänsä raikkaanmakuisen ja -värisen appelsiinitäytteen.
Kääretortun täytteenä on käytetty St.Dalfour Ranskalaista appelsiini-inkiväärihilloa.

Appelsiini-inkivääri Charlotte Russe

Kääretorttupohja:
4 munaa
1½ dl Siro sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kääretortun täyte:
1 prk (284 g) appelsiini-inkiväärihilloa

Täyte:
7 liivatelehteä
5 dl Flora vispiä
200 g Sunnuntai vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
appelsiiniaromia
2-3 appelsiinia paloiteltuna
2 tl vaniljasokeria
¾ dl Siro sokeria

2 rkl vettä tai appelsiinimehua

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 225 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle. Levitä jäähtyneen tortun pinnalle appelsiini-inkiväärihillo.
Käännä tiukalle rullalle ja nosta hetkeksi kylmään.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota Flora vispi, lisää tuorejuusto. Mausta appelsiiniaromilla.
Sekoita joukkoon appelsiinipalat, vaniljasokeri ja Siro sokeri.
Kuumenna vesi tai mehu kiehuvan kuumaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi.
Kaada hieman jäähtynyt liivateneste täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Leikkaa kääretorttu ohuiksi viipaleiksi. Vuoraa pyöreä salaatti- tai leivontakulho kelmulla ja asettele kääretorttuviipaleet kelmun päälle.
Kaada täyte syvennykseen. Suojaa kelmulla ja nosta kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille ja koristele mielesi mukaan.

Reseptin laatinut:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.