1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Puutarhojen ja kasvimaiden karviaispensaat alkavat antaa satoaan.
Ihan vielä niitä ei torikauppialta saa, mutta ihan pian kuitenkin.
Karviaiset ovat herkullisen hapokkaita sellaisenaan, mutta niistä valmistaa myös herkulliset piiraat ja hillot.
Muita miedompia marjoja joukkoon lisäämällä saat herkullisia yhdistelmiä.
Kokeile joukkoon esimerkiksi omenaa, luumuja tai porkkanaa.

Vaniljainen karviais-vadelmahillo

1/2 l karviaisia
1/2 l vadelmia
1 rkl vettä
250 g (n. 3 dl) DanSukker Hillosokeria
1 vaniljatanko
1/2 sitruunan raastettu kuori

Puhdista marjat ja laita ne kattilaan, lisää joukkoon vesi.
Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
Lisää Hillosokeri koko ajan sekoittaen.
Lisää joukkoon pituussuunnassa halkaistu vaniljatanko ja sitruunan raastettua kuorta.
Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puolisen tuntia.
Kuori mahdollinen vaahto pinnalta.

Laita hillo hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje tiiviisti.

Tarjoa esimerkiksi lettujen tai jäätelön seurana, tai kääretorttujen ja kakkujen täytteenä.

Vinkki! Hillosokerilla saat makoisat hillot myös pakastemarjoista!

Vaniljainen karviais-vadelmahillo

Hillosokeri

Hillosokeri on säilönnän erikoissokeri. Sen avulla on nopeaa ja vaivatonta valmistaa sopivan sakeaa ja hyvin säilyvää hilloa, marmeladia tai vaikkapa chutneyta. Hillosokeri sisältää kidesokerin lisäksi mm. marjojen ja hedelmien omaa hyytelöivää ainetta, pektiiniä, joka antaa hilloille sopivan kiinteän rakenteen. Hillon säilyvyyden varmistamiseksi Hillosokeriin on lisätty kaliumsorbaattia, jota on luonnostaan mm. pihlajanmarjoissa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.