
- Valmistusaika: 40 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 20 minuuttia
Tulinen tomaatti-chilihillo
Ainekset
- sipuli - 1
- tomaatti - 800 g
- vesi - 1 l
- punainen paprika - 2
- suippopaprika
- punainen chilipaprika - 3
- valkosipulinkynsi - 6
- suola - 1 tl
- mustapippuri
- etikka - 1/2 dl
- Dansukker Hillo-marmeladisokeri - 1 pkt
- yrttitarhan mausteseos - 1 tl
Allergeenit
- paprika
- tomaatti
Tulinen tomaatti-chilihillo on ihastuttava liharuokien lisuke. Pakkaa pieniin lasipurkkeihin ja vie maistiaisia myös ystävälle. Herkullista grilliruokien seurana.
Tulinen tomaatti-chilihillo
1 sipuli silppuna
800 g tomaatteja + n. 1 litra vettä
2 punaista paprikaa (suippopaprikat on helpompi leikata)
3 isoa punaista chilipaprikaa
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä (maun mukaan, mutta reilusti)
1/2 dl etikkaa
1 pkt Dansukker Hillomarmeladisokeria
1 tl yrttitarhan mausteseosta (Santa Maria)
Silppua sipuli.
Laita vesi kattilaan ja kiehauta.
Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja kasta ne kiehuvassa vedessä, kunnes kuori alkaa irrota.
Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Poista samalla kannat.
Poista paprikoista siemenet ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.
Poista chilipaprikoista siemet ja hienonna chilipaprikat. Käytä kertakäyttö- tai talouskäsineitä!
Hienonna valkosipulinkynnet.
Laita kasariin tai kattilaan sipuli, kaltatut tomaatit, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit, suola ja mustapippuria.
Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
Lisää etikka ja hillomarmeladisokeri.
Keitä noin viisi minuuttia.
Purkita hieman jäähtynyt hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.
Tarjoa esimerkiksi grilliruokien seurana.