1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Itse tehty sinappi kruunaa joulukinkun ja maistuu toki myös vaikkapa makkaran kanssa. Sinapin valmistus on helppoa ja nopeaa ja purkillinen sinappia onkin mainio lahja ystäville ja vaikka naapureille. Voit maustaa sinappia monella tapaa. Lisää alkuvaiheessa joukkoon halutessasi hienonnettua valkosipulia, inkivääriä, chiliä, lakritsijauhetta tai lakritsikastiketta tai terästä sinappia konjakilla tai rommilla. Tässä tosi vahvassa sinapissa maistuu raikas appelsiini. Voit käyttää appelsiinin kuorta reilumminkin. Varmista että kuori on hyvin pesty ennen raastamista.

Tosi vahva appelsiinisinappi

Tosi vahva appelsiinisinappi
2 pientä purkillista

2 dl kuohukermaa
100 g sinappijauhetta
1 ½ dl sokeria
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
½ dl rypsiöljyä
½ appelsiinin raastettu kuori

Mittaa kuohukerma kattilaan. Lisää joukkoon sinappijauhe, sokeri, omenaviinietikka, suola ja rypsiöljy. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Mikäli puuhaarukka jättää seoksen rakeiseksi, voit sekoittaa sinappia myös vispilällä. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuorta joukkoon ja anna kiehua vielä hetki. Jaa sinappi kuumennettuihin lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi
Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.