1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua. Keskiarvo: 4,67/5)

Onko pihassasi päärynäpuu?
Mikäli ei, päärynöitä löydät toki myös kaupan hedelmäosastolta. Päärynöistä valmistat ihastuttavan chutneyn, joka maistuu monenlaisen ruoan seurana. Nauti kanan ja lihan kanssa tai haukkaa pala hyvää juustoa seuraksi. Voit valmistaa chutneyn myös omenoista. Mikäli kätesi ovat arat, käytä kertakäyttökäsineitä käsitellessäsi chiliä.

Päärynächutney

1 kg päärynöitä
1 iso tai 2 pientä sipulia
1 punainen mieto chili
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 rkl vettä
2 tähtianista
1 kanelitanko
1-2 rkl vaaleaa viinietikkaa
mustapippuria myllystä
½ kg hillosokeria

Kuori päärynät ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Laita päärynät, sipuli, chili, valkosipuli, inkivääri, tähtianikset, kanelitanko ja vesitilkka kattilaan ja kiehauta, kunnes tulee vesihöyryä. Lisää vaalea viinietikka, mustapippuria myllystä ja hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Laita kuumennettuun purkkiin ja säilytä viileässä.

Huom!
Muistathan laittaa päärynänkuoret biojäteastiaan. Niistä valmistetaan Gasum biokaasua, jota käytetään kaasuautojen tankkaamiseen.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Gasum logo

Uusimpia Gasum reseptejä:



Tästä löydät kaikki GASUM reseptit

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.