1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,80 / 5)
Ladataan...

Mäskistä valmistettu omenahillo on loistava tapa hyödyntää omenamehun sivutuotteena jäävä omenasose. Huomioithan, että olet kuorinut omenat ja poistanut siemenkodat.
Voit lisätä hillosokeria myös oman maun mukaan.

Omenamehu mehumaijalla ja mäskistä valmistettu omenahillo

4 kg omenoita
1 kg Dansukker Taloussokeria
(1 kanelitanko)

Omenahillo mäskistä:
jäljelle jäänyt omenamäski
n. 500 g Dansukker Hillosokeria

Kuori omenat ja poista siemenkodat.
Laita omenapalat ja taloussokeri mehumaijan ylempään kattilaan ja lisää joukkoon halutessasi kanelitanko. Täytä alin kattila vedellä merkkiviivaan asti. Keskimmäiseksi jää kattila, johon mehu tiivistyy ja valuu letkua pitkin valutusastiaan tai pulloon.
Anna mehun höyrystyä ja valuta ensimmäinen erä astiaan ja kaada takaisin kattilaan.
Pullota mehu kuumennettuihin pulloihin ja sulje korkit. Säilytä kylmässä.
Kerää jäljelle jäänyt omenasose pienempään kattilaan ja lisää joukkoon hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen noin 5-10 minuuttia välillä sekoitellen.

Säilytä omenahillo puhtaassa purkissa jääkaapissa tai pakasta myöhempää käyttöä varten.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.