Omenachutney

  • 45 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

104 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

30 annosta
  • 1 kg omena
  • 2 sipuli
  • 1 rkl inkivääri
  • 2 valkosipulinkynsi
  • ½ punainen chilipalko
  • mustapippurirouhe
  • ½ dl vesi
  • 1 rkl tumma siirappi
  • 1 kanelitanko
  • 1 rkl omenaviinietikka
  • ½ kg hillosokeri

Nyt on omena-aika!
Valmista ihanaa chutneya talven varalle ja varaa muutama purkki myös ystäville viemisiksi!
Suurenna ohjetta tarpeen mukaan.

Omenachutney

1 kg omenoita
1 sipuli silppuna
1 rkl inkivääriä silppuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
½ punainen chilipalko
mustapippuria myllystä
½ dl vettä
1 rkl tummaa siirappia
1 kanelitanko
1 rkl omenaviinietikkaa
½ kg hillosokeria

Kuori omenat ja poista siemenkodat.
Paloittele omena pieniksi kuutioiksi.
Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynnet.
Poista chilipaprikasta siemenet ja leikkaa se pieneksi silpuksi. Käytä
talouskäsineitä, varsinkin jos kätesi ovat arat, sillä chilipaprikan
siemenet ovat polttavia.
Laita yllämainitut ainekset kattilaan. Rouhi joukkoon hieman mustapippuria. Lisää vesi, siirappi, kanelitanko ja viinietikka.
Kuumenna, kunnes muodostuu vesihöyryä.
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
Anna kiehua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Poista kanelitanko.
Laita hillo kuumennettuihin purkkeihin ja säilytä kylmässä.

Tarjoa liha- ja kanaruokien seurana.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä