1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (71 arvostelua, keskiarvo: 3,72 / 5)
Ladataan...

Nyt on aika keittää loppukesän marjat hilloiksi!
Milloin viimeksi olet valmistanut hillon mustaherukoista?
Mustaherukka sopii loistavasti suklaakakkujen ja leivosten täytteeksi, maustamiseen ja lisukkeeksi.
Mehuina tämä marja on vertaansa vailla syys-, ja talviflunssaa potiessa.

Muistatko miten herkulliselta mustaherukkahillo maistuu pitkään hautuneen kanaviillokin seurana, tai aamupuuron kanssa?
Valmistaminen on helppoa! Vinkkinä haluan sanoa, että pieniin hillo-, tai lastenruokasosepurkkeihin valmistettuna näistä voi koota jouluna muiden itse valmistettujen säilykkeiden kanssa lahjan ruokaa rakastavalle ystävälle!

Jos kesällä jää hillot keittämättä, tämä onnistuu yhtä helposti myös pakastemarjoista.

Hillosokeri  sisältää kidesokerin lisäksi
mm. marjojen ja hedelmien omaa hyytelöivää ainetta, pektiiniä, joka
antaa hilloille sopivan kiinteän rakenteen.

Mustaherukkahillo

2 l mustaherukoita
½ dl vettä
½ kg Dansukker Hillosokeria

Laita putsatut marjat kattilaan, lisää joukkoon vesi.
Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes muodostuu vesihöyryä.
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia välillä sekoitellen.
Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia.
Mikäli hillon pintaan muodostuu vaahtoa, kuori se pois lusikalla nostellen.
Kaada hillo kuumennettuihin lasitölkkeihin, sulje tiiviisti.
Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
Säilyy parhaiten viileässä.

VinkkiKokeile myös Hillo-marmeladisokeria!

Herkullisten hillojen ja marmeladien reseptejä voit katsoa tämän linkin takaa.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.