1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Mustaherukka on upea hillomarja joko muiden marjojen joukossa tai ihan sellaisenaan.
Mustaherukkahillo sopii myös pääruokien lisukkeeksi. Kokeile esimerkiksi kanan kanssa.
Mausta hilloa erilaisilla yrteillä tai hedelmien kuoriraasteilla.

Minttu-mustaherukkahillo

2 l mustaherukoita
½ dl vettä, mikäli käytät tuoreita marjoja
500 g Dansukker Hillosokeria
1 tl kuivattua minttua

Putsaa marjat ja laita ne kattilaan veden kanssa.
Mikäli valmistat hillon pakastemarjoista, ei vettä tarvitse lisätä.
Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes muodostuu vesihöyryä.

Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja anna hillon kiehua 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.
Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä noin puoli tuntia.
Jos pinnalle on muodostunut vaahtoa, kuori se pois lusikalla.

Laita hillo kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Säilytä viileässä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.