1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (36 arvostelua, keskiarvo: 3,78 / 5)
Ladataan...

Nyt on aika säilöä syksyn sato talteen talven varalle.
Käytä hyödyksesi valmiita mausteseosaineksia, joita kaupoissa on juuri nyt esillä näkyvällä paikalla.
Voit maustaa liemen myös ilman valmiita mausteseoksia. Kokeile sinapinsiemeniä, neilikkaa ja muskottipähkinää.
Kurpitsapikkelssi on miellyttävä lisäke monelle ruoalle sellaisenaan tai salaattiin sekoitettuna.
Myös loistava herkku joulumuistamiseksi!

Kurpitsapikkelssi

500-700 g kurpitsaa
100 g valmis mausteseos kurpitsan säilöntään

Liemi:
1 dl etikkaa
1 dl sokeria
4 dl vettä
1 kanelitanko
2 tähtianista

Mittaa liemen ainekset kattilaan, kiehauta.
Poista kurpitsan siemenet ja kuori se. Leikkaa kuutioiksi tai
suikaleiksi ja lisää kiehautettuun liemeen yhdessä mausteseoksen,
kanelitangon ja tähtianisten kanssa. Anna kiehua hiljalleen, kunnes
kurpitsat muuttuvat läpikuultaviksi.
Laita lasipurkkeihin, jäähdytä ja säilytä kylmässä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.