Kurpitsachutney

  • 15 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Kurpitsachutney
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukker

Kurpitsasta valmistat herkulliset chutneyt ja säilykkeet liharuokien kaveriksi. Mukavan mausteinen kurpitsachutney on myös ihana ruokatuliainen!

Advertising information

Ainekset

  • 1 ½ l kurpitsakuutioita
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 1-2 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • ½ punainen chilipaprika
  • 1 dl viinietikkaa
  • ½ rasia (n. 160 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Valmistusohje

  • Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta pieniä kuutioita.
  • Laita kurpitsakuutiot kattilaan silputun sipulin, inkiväärin, kanelin ja tähtianiksen kanssa kattilaan.
  • Poista chilistä siemenet ja silppua puolikas chilipaprika hienoksi silpuksi muiden ainesten joukkoon.
  • Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
  • Kun kurpitsat alkavat muuttua läpikuultavaksi, lisää viinietikka ja hillo-marmeladisokeri.
  • Anna kiehua noin viisi minuuttia.
  • Jaa pieniin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.
  • Tarjoa kurpitsachutney paistettujen tai grillattujen liha- tai kanaruokien lisänä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä