1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 4,75 / 5)
Ladataan...

Kurpitsasta valmistat herkulliset chutneyt ja säilykkeet liharuokien kaveriksi.
Mukavan mausteinen kurpitsachutney on myös ihana ruokatuliainen!

Kurpitsachutney

1 ½ l kurpitsakuutioita
1 iso sipuli silputtuna
1-2 rkl tuoretta inkivääriä silputtuna
1 kanelitanko
1 tähtianis
½ punainen chilipaprika
1 dl viinietikkaa
½ rasia (n. 160 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsasta pieniä kuutioita.
Laita kurpitsakuutiot kattilaan silputun sipulin, inkiväärin, kanelin ja tähtianiksen kanssa kattilaan.
Poista chilistä siemenet ja silppua puolikas chilipaprika hienoksi silpuksi muiden ainesten joukkoon.

Keitä aineksia miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia.
Kun kurpitsat alkavat muuttua läpikuultavaksi, lisää viinietikka ja hillo-marmeladisokeri.
Anna kiehua noin viisi minuuttia.
Jaa pieniin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.

Tarjoa paistettujen tai grillattujen liha- tai kanaruokien lisänä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.