1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (25 arvostelua, keskiarvo: 4,24 / 5)
Ladataan...

Avomaankurkut ja kurpitsat valtaavat nyt keittiöt ja kauppojen vihanneshyllyt.
Pikkelssit syntyvät vaivatta ja sopivat monen ruoan ja suolaisen välipalan lisäkkeeksi.

Kurkkupikkelssi

6 avomaankurkkua (n. 1 litra kuutioina)
1 punainen paprika kuutioina
1 sipuli silppuna tai ohuina suikaleina
2 rkl suolaa

1 1/2 dl etikkaa
1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 rkl sinapinsiemeniä
laakerinlehti
1/2 dl tilliä

Leikkaa kurkut ja paprika pieniksi kuutioiksi, silppua tai viipaloi sipuli.
Laita ne kulhoon ja ripottele pinnalle suolaa.
Anna seistä kaksi tuntia ja valuta lävikössä.

Keitä etikka, vesi, sokeri, sinapinsiemenet ja laakerinlehti. Silppua tilli ja lisää muiden ainesten kanssa liemeen. Kiehauta.
Tölkitä kuumennettuihin lasipurkkeihin.
Säilytä kylmässä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.