1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,40 / 5)
Ladataan...

Syksy on säilönnän aikaa. Valmista vähällä vaivalla upeat itse tehdyt säilykkeet. Kun valmistat kerralla reilun määrän, voit antaa niitä joululahjoiksi ystäville.
Kuumenna lasipurkit 100-asteisessa uunissa sillä välin, kun valmistat säilykkeen.
Voit maustaa säilykkeitä halutessasi valkosipulilla, neilikalla, tähtianiksella, inkiväärillä, sinapinsiemenillä tai vaikkapa palalla kanelitankoa.

Kurkku-paprikasäilyke
1 isohko purkki

1 kg avomaankurkkuja
2 isoa sipulia
1-2 punaista paprikaa
½-1 ruukku tilliä
2 dl sokeria
1 rkl suolaa
1 ½ dl väkiviinaetikkaa

Poista kurkuista kannat ja leikkaa kurkut hyvin pieniksi ja tasakokoisiksi kuutioiksi.
Hienonna sipulit. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi.
Hienonna tilli.

Mittaa sokeri, suola ja väkiviinaetikka kattilaan ja kuumenna. Lisää muut ainekset joukkoon ja anna kiehua hiljalleen välillä hämmennellen 10-15 minuuttia, kunnes kurkut alkavat muuttaa väriä.
Kaada seos kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje tiiviisti.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.