1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 arvostelua. Keskiarvo: 3,50/5)

Nyt juuri on metsät pullollaan ilmaisia marjoja, joita kannattaa kerätä ja säilöä talven varalle. Mustikat, metsämansikat ja villivadelmat odottavat jo kerääjiä, kun puolukat ja lakat houkuttelevat metsiin ja soille myöhemmin syksyllä. Puutarhamarjatkin ovat jo osittain kypsiä. Marjoista keität herkulliset ja vitamiinipitoiset hillot ja marmeladit vaivattomasti erilaisia sokerituotteita apuna käyttäen.

Pakasta osa marjoista sellaisenaan naposteltavaksi, marjajälkiruokia ja leivonnaisia varten, tai keitä ne myöhemmin hilloksi jäisinä.

Mustikoita

Taloussokeri sopii yleiskäyttöön säilönnässä, leivonnassa ja jälkiruokien valmistuksessa. Sokeri säilyttää kesän marjojen, hedelmien ja kasvisten maun, värin sekä aromin. Se parantaa myös C-vitamiinin säilyvyyttä. Laita puhdistetut marjat rasioihin ja ripottele pinnalle hieman Taloussokeria. Sulje ja pakasta. Näitä marjoja voit syksyn ja talven mittaan napostella sellaisenaan tai käyttää puurojen ja viilien seurana, marjakiisseleissä, marjarahkoissa ja muissa jälkiruoissa ja leivonnaisissa.

Hillosokeri on säilönnän erikoissokeri. Sen avulla on nopeaa ja vaivatonta valmistaa sopivan sakeaa ja hyvin säilyvää hilloa, marmeladia tai vaikkapa chutneyta. Tarvitset vain marjoja tai hedelmiä, hieman vettä ja Hillosokeria. Hillosokeri sisältää kidesokerin lisäksi mm. marjojen ja hedelmien omaa hyytelöivää ainetta, pektiiniä, joka antaa hilloille sopivan kiinteän rakenteen. Hillon säilyvyyden varmistamiseksi Hillosokeriin on lisätty kaliumsorbaattia, jota on luonnostaan mm. pihlajanmarjoissa.

Kuningatarhillo hillosokerilla

1 litra mustikoita
1 litra vadelmia
1/2 dl vettä
1/2 kg Hillosokeria

Mittaa peratut marjat kattilaan, kaada joukkoon vesi.
Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes muodostuu vesihöyryä.
Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen.
Keitä miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia välillä sekoitellen.
Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia.
Mikäli hillon pintaan muodostuu vaahtoa, kuori se pois lusikalla nostellen.
Kaada hillo kuumennettuihin lasitölkkeihin, sulje tiiviisti.
Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.
Säilyy parhaiten viileässä.

Huom! Kovakuoriset marjat, mm. herukat ja karviaiset vaativat hieman pidemmän keittoajan.
Älä unohda hillosokeria myöskään syksyn omenasadon aikaan!

Dansukker Hillo-marmeladisokerin avulla persikka, pakastevadelma tai vaikkapa sipuli löytävät uuden olomuodon. Lopputulos on kiinteämpää, hedelmäisempää ja vähemmän makeaa kuin perinteinen hillo ja siksi omiaan myös mm. paahtoleivän kanssa tai liharuokien seurana. Hillo-marmeladisokeri on helppo ja nopea käyttää. Yksi paketti (330 g) on sopiva määrä yhdelle kasviskilolle. Hillon/marmeladin keittoaika on vain joitakin minuutteja. Raaka-aineiksi sopivat monipuolisesti tuoreet ja pakastemarjat, kauden hedelmät ja vihannekset.

Hillo-marmeladisokeri sisältää sokerin lisäksi kasviperäistä hedelmäpektiiniä, joka antaa hillolle/marmeladille kiinteyttä. Tuotteen kaliumsorbaatti parantaa hillon säilyvyyttä ja on tarpeen erityisesti vähemmän sokeria sisältävissä hilloissa ja marmeladeissa.
Kuningatarmarmeladi Hillo-marmeladisokerilla

1 litra mustikoita
1 litra vadelmia
1 pkt (330 g) Hillo-marmeladisokeria
1/2 dl vettä

Sekoita puhdistetut marjat ja Hillo-marmeladisokeri kattilassa. Tuoreita marjoja käytettäessä lisätään joukkoon myös aavistus vettä, pakastemarjoja käyttämällä jätä vesi pois.
Kuumenna ja keitä kaksi minuuttia sekoittaen.
Kovakuoristen marjojen ja hedelmien keittoaika on 5-10 minuuttia.
Kuori pinnalle mahdollisesti muodostuva vaahto. Kaada hillo kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.