1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Nyt on sitrussesonki parhaimmillaan. Kauppojen hyllyt notkuvat ihanan värikkäistä appelsiineista, sitruunoista, pomeloista, greipeistä, satsumoista ja limeteistä. Valmista helppo ja maistuva sitrushillo tai -marmeladi, jota voit käyttää leivonnassa vaikkapa täytekakkujen välissä, keksien tai paahdetun leivän päällä. Pomelo on greipin tapainen, melko tiivislihainen hedelmä, joka maistuu melkoisen happamalta. Jos pomelo on vielä vieras hedelmä, käytä sitä marmeladiin tai hilloon varoen. Voit korvata ohjeen pomelon myös kokonaan tai osittain appelsiineilla.

Kumkvatti on sormenpään kokoinen sitrushedelmä, kuin appelsiini minikoossa. Kumkvatteja käytetään useimmiten koristeena. Hedelmän voi syödä kuorineen.

Kolmen sitruksen marmeladi
1 purkki

1 ½ kg appelsiineja (n. 5 isohkoa)
½ kg pomeloa
5 kumkvatteja
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Pese appelsiinit hyvin. Raasta kahden appelsiinin oranssi kuori, leikkaa appelsiinit kalvottomiksi paloiksi. leikkaa pomelo kalvottomiksi paloiksi.
Viipaloi kumkvatit ohuelti.
Laita sitruspalat ja appelsiinin kuoriraaste kattilaan yhdessä Hillo-marmeladisokerin kanssa. Kuumenna kiehuvaksi.
Keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia välillä sekoitellen.
Mausta valmis marmeladi vaniljasokerilla.
Laita kuumennettuun tölkkiin ja säilytä kylmässä.

Katso muita sitrushilloreseptejä täältä.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi
Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.