1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Kuva: Auraviihde

Hellapoliisi pääsi kysymään uunituoreelta tangokuninkaalta mistä kaikki alkoi ja miltä kuninkaallinen elämä maistuu.
Vaikka työt vievät miestä ympäri maata ja meriä, riittää Jukka Hallikaisella aikaa myös kaikkein rakkaimmille ihmisille, omalle vaimolle ja lapsille.

– Millainen musiikkitausta sinulla on?

Aloitin 4 vuotiaana klassisen kitaran soiton ja sitä soitin aina 16 vuotiaaksi asti. Ala-asteella siirryin kolmannella luokalla musiikkiluokalle ja siitä sitten yläasteelle myös musiikkiluokalle. Kouluissa oli tietysti kuorotoimintaa ja erinäisiä bändijuttuja. Olen laulanut taustoja eri artistien levyille ja tehnyt muutaman omakustanteen vuosien varrella. Omia bändejä on ollut n. 17 vuoden ajan ja ensimmäinen oma kevyeen musiikkiin keskittynyt yhtye perustettiin vuonna 1999. Tässä sivussa olen esiintynyt trubaduurina sekä laulanut mieskuoro Könsikkäissä. Laulunopettajana on toiminut Juha Hostikka viimeiset neljä vuotta.

– Mikä sai sinut osallistumaan juuri tangolaulukilpailuun?

Vahva tietous siitä että haluan juuri iskelmäartistiksi. Tangokilpailu antaa mahdollisuuden yrittää siipiään tällä alalla.

– Oletko osallistunut muihin laulukilpailuihin?

Kyllä. Erilaissa karaokekilpailuissa on tullut käytyä. Mediatähti –kilpailusta lohkesi voitto ja Ponnahdus pinnalle -kisasta toinen sija.

– Tuliko voittosi sinulle yllätyksenä vai osasitko odottaa sitä?

Kyllä se yllätti. Pidin kanssakilpailijaani Antti Ahopeltoa selvänä suosikkina mutta kun tuomareilta alkoi tulla kymppejä, niin ajattelin, että tässähän on itsellänikin mahdollisuuksia. Tietysti voitto oli tavoitteena koko ajan.

– Miten arkesi on muuttunut voiton jälkeen?

Aika paljon ajokilometrejä enemmän kuin ennen. Arkeen ei juuri muutoksia ole tullut, mutta työ on vaihtunut.

– Miten perheellinen mies yhdistää nyt uran kiertävänä artistina ja yhdessäolon perheen kanssa?

Oikein hyvin. Hotellihuoneita kun tarpeeksi näkee, niin huomaa ettei parempaa paikkaa ole kuin oma koti. Työ työnä ja kun saa olla kotona niin silloin ihan normaaleita asioita perheen kanssa.

– Miten uskot elämäsi muuttuvan kuluvan vuoden aikana?

Saa laulaa työkseen ja sitä riittää. Vapaapäiviäkin kyllä kertyy enemmän kuin ennen voittoa. Ihmisenä ei muutoksia tapahdu. Tennarit pysyvät tukevasti maassa.

– Elätkö tällä hetkellä unelmaasi?

Oikeastaan en vielä. Tämä on hyvä askel kohti unelmaa, joka on vakiinnuttaa paikkansa esiintyvänä artistina. Mahdollisuus on nyt annettu, mutta se ei automaatisesti tarkoita sitä että tämä jatkuisi pitkään. Rukkaset käteen ja töihin.

– Kuinka tärkeä rooli ruoalla on elämässäsi?

Kyllä sillä on erittäin tärkeä rooli. Olen mm. toiminut ruokamestarina eri kaupoissa ja työn takia saanut tutustua erittäin hyvin eri raaka-aineisiin. Nautin suuresti eri mauista.

– Kuka perheessänne valmistaa ruoat?

Minä tai vaimoni! Välillä tuntuu siltä, että se tekee kumpi ehtii.

– Mitä ruokakaapistasi löytyy aina varmasti?

Soijaa ehdottomasti. Lisäksi aina löytyy perustarpeita. Kaupasta tulee haettua aina sitä mitä tarvitsee.

– Mikä on lempiateriasi, osaatko valmistaa sen itse?

Minulla ei ole varsinaista lempiateriaa. Kokeilen aina kaikenlaista valmistaessani ruokaa ja ikinä ei tule samanlaista kahta kertaa. Kaikki käy ja osaan kyllä valmistaa melkein mitä vain.

– Eksoottisin ateria jonka olet syönyt?

Nykyään saa Suomesta jo kaiken mitä muualtakin. Nostan esiin kuitenkin todella harvoin syömäni herkun nimittäin aidon kuopiolaisen muikkukukon!

– Onko sinulla resepti johonkin ruokaan, jonka haluaisit jakaa kanssamme?

Vaikkapa näin: Broilerin naturell rintafileitä, jotka leivitetään korppujauhoilla ja parmesan-raasteella. Lisäksi tulinen tomaatti-chili kastike, jonka pohjana voi käyttää vaikka valmista tomaattimurskaa, johon lisätään kuumennusvaiheessa chilikastiketta maun mukaan, sekä tuoretta basilikaa. Nautitaan Basmati-riisin kanssa. Kokonaisuuden kruunaa öljyssä paistetut lanttu- ja porkkanakuutiot, jotka makeutetaan hunajalla.

– Terveiset Hellapoliisi-sivuston lukijoille:

Hauskaa ja kokeilevaa keittiösyksyä sivuston lukijoille.

Teksti:
Kati
Hellapoliisi.fi
Creative Commons License
Creative Commons License