1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

(Kuva: Jukka Rapo)

Henri Alen on 31-vuotias, tv:stä tuttu kokki, joka pyörittää omaa catering-yritystään ja kokkaa kotona omalle perheelleen.
Hellapoliisi otti selvää mitä Henrille kuuluu.

-Millainen työhistoria sinulla on ravintola-alalta?

Työhistoriasta löytyy monenlaista laidasta laitaan. Viimeisimmät ravintolat olivat ravintola Nokka ja Savoy. Sittemmin olen työskennellyt cateringin parissa. Nykyään työskentelen omassa yrityksessä nimeltä Muru-dining Oy.
-Onko ruoanlaitto sinusta aina hauskaa, vai tuleeko hetkiä jolloin tekisit mieluummin jotain muuta?
99% pidän ruoanlaitosta suunnattomasti. Välillä kiireessä tuntuu silti siltä, että voisi olla kokkaamattakin.

Mutta nälkä pitää huolen siitä, että ruokaa tulee tehtyä paljon!

-Mikä on lempiraaka-aineidesi Top 5?
1. Hyvä rapea salaatti
2. sitruuna
3. oliiviöljy
4. kukkaissuola

5. parsa

-Kuinka monta henkeä perheesi ruokapöydässä istuu?

Kolme herkkusuuta joista nuorin on 1v ja 3kk.

-Millaista ruokaa valmistat yleensä kotona?

Nopeaa ja raikasta. Paljon salaatteja, pastoja ja vihannesruokia.

-Mitä ruokakaapistasi löytyy aina varmasti?

Tomaattimurskaa, pastaa ja oliiveja.

-Mitä ruokakaapistasi ei missään tapauksessa löydy?
Eineksiä

-Mielenkiintoisin työpaikkasi, miksi?

Tämänhetkinen ehdottomasti. Jos jokin menee pieleen, voi aina katsoa peiliin ja syyllinen löytyy!

-Eksoottisin raaka-aine, jota olet käsitellyt?

Kukon heltat. Ei lempijuttujani!

-Oletko koskaan saanut eteesi raaka-ainetta, josta et ole ennen kuullutkaan?

Ei ole vielä tullut vastaan sitä ongelmaa.


-Mitä työvälinettä ilman et tulisi toimeen?

Terävää veistä ja kunnon työjalkineita.

-Syötkö koskaan pikaruokapaikoissa tai tilaatko esimerkiksi pizzaa?

Pakko myöntää, että joskus yön sydämellä, kun nälkä yllättää tulee purilainen syötyä.

-Millainen voisi olla sinun suunnittelema Ylioppilasjuhla/valmistujaisjuhlamenu seisovassa pöydässä?
Raikkaita juttuja moneen makuun. Usein juhlissahan on vanhempaa sakkia ja sitten juhlakalun kavereita.
Siis jokaiselle jotakin. Paljon kasviksia, kun kevät on ovella.

-Miten rentoudut?

Saunomalla ja käymällä kuntosalilla, jos jaksan.

-Mitä Henri Alen tekee kahdenkymmenen vuoden kuluttua?
Luultavasti kokkaa samoja ruokia, mutta hiukan harmaantuneena!

Teksti:
Kati
Hellapoliisi.fi
Creative Commons License