1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tänään ala-asteikäisen tytön koulussa vietetään Mikkelinpäivää myyjäisten ja muun ohjelman merkeissä. Leivoin eilen myöhään illalla muutaman banaanikakun myyntiin, sekä kokeilin miten leipä onnistuisi tuossa Bake and Partyn kurpitsavuoassa. Vuoassa on valmiiksi nuo silmät, nenä ja suu. Ripottelin voideltuun vuokaan niihin kohtiin unikonsiemeniä ja laitoin kohotetun taikinan vuokaan ja kohotin vielä uudestaan. Aika kivasti ne siihen sitten tarttui. Tässä nyt sitten tämän leivän ohje, johon voi keltaista väriä lisää halutessaan lisätä hieman kurkumaa.

Halloween eli porkkanaleipä

2,5 dl vettä tai maitoa
25 g hiivaa
n. 200 g porkkanaraastetta (tai kesäkurpitsaa)
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 tl salviaa
1 dl kaurahiutaleitä tai -leseitä
n. 8 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää raaste, suola, siirappi, kuivattu salvia ja kaurahiutaleet.

Alusta taikinaan jauhot, sekä loppuvaiheessa öljy.

Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo leiväksi tai sämpylöiksi.

Voit voidella leivän munalla tai vedellä ja ripotella pinnalle pellavan, auringonkukan, tai unikonsiemeniä.