1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 3,00 / 5)
Ladataan...

Vartaat naudan ulkofileestä

Juhannus on nyt turvallisesti takana. Itse vietin sen hyvässä seurassa auringosta nautiskellen. Ruokaakin tuli tehtyä, kuten aina=) En ollut etukäteen suunnitellut mitään, vaan rupesin kasailemaan kaapista aineksia ja katsoin mitä niistä syntyisi. Muistin Pirkan ja Yhteishyvän lehdet, joissa oli grilliruokaohjeita. Testasinpa niistä sitten muutamaa.

Tässä on siis grillivartaita naudan ulkofileestä, joka on sisäfileen jälkeen mureinta lihaa. Liha kannattaa nostaa huoneenlämpöön noin tuntia ennen grillaushetkeä. Liian kylmää lihaa grillatessa lihasta irtoaa nesteet ja siitä tulee kuivaa.

Poista lihasta kalvot ja leikkaa se tasakokoisiksi paloiksi.

Pujoita varrastikkuihin lihaa, sipulia, tomaattia ja herkkusieniä, tai mitä mieleen tulee.

Marinadi naudanlihalle (yhteishyvä ruokamaailma)

1 kg naudan ulkofilettä
4 rkl soijakastiketta
2 rkl balsamicoa
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl kuivattua, tai 2 rkl tuoretta timjamia
1 tl rouhittua mustapippuria 

Sekoita ainekset keskenään ja marinoi lihoja laakeassa kulhossa muutama tunti tai yön yli välillä lihoja käännellen.