1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Kesäruokien lisäkkeeksi couscous on todella kätevää. Se valmistuu nopeasti ilman haudutteluja alkeellisissakin olosuhteissa vaikka mökillä. Lempiaineksia lisäämällä saat siitä hyvinkin ruokaisaa, mutta jo tuoreet yrtit antavat reilusti lisämakua. Kata herkullinen kesäruoka pöytään ja kutsu perhe tai ystävät koolle.

Välimeren lisäke ja Kananpojan grillifilee

1 pkt (3 kpl) Kariniemen Kananpojan grillifilee nahallinen
öljyä grillilevyn voiteluun

2 dl vettä
2 dl couscousia
½ tl suolaa
¾ dl aurinkokuivattua tomaattia silppuna
1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
½ kurkku kuutioina
1 pieni punasipuli silppuna
½ punainen paprika pieneksi kuutioituna
1 ruukku basilikaa silppuna
oliiveja maun mukaan
yhden limen puristettu mehu
200 g grillattua halloumia kuutioina

Kastike:
200 g kermaviiliä tai maustamatonta jugurttia
½ dl kirveliä hienonnettuna
½ dl basilikaa hienonnettuna
lime-pippuria myllystä
1-2 tl limen puristettua mehua

Voitele grillilevy kevyesti öljyllä. Grillaa Kananpojan nahallinen grillifilee molemmin puolin miedolla lämmöllä. Nahan alla filee kypsyy meheväksi. Grillaa samalla myös viipaleiksi leikatut halloumipalat lisäkettä varten.

Kiehauta suolalla maustettu vesi, lisää couscousjyvät joukkoon ja anna seistä hetken aikaa. Sekoita jyvät irtonaisiksi. Lisää joukkoon silputut aurinkokuivatut tomaatit, aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä, kurkkukuutiot, paprikakuutiot, silputtu basilika, oliiveja maun mukaan ja yhden limen puristettu mehu. Leikkaa grillatut halloumiviipaleet kuutioiksi ja lisää joukkoon.

Valmista kastike. Sekoita kermaviilin tai maustamattoman jugurtin joukkoon hienonnetut yrtit. Mausta lime-pippurilla ja limen puristetulla mehulla.

Leikkaa Kananpojan grillifilee viipaleiksi. Voit halutessasi poistaa nahan tässä vaiheessa. Tarjoa couscouslisäkkeen kanssa.