
- Annoksia: 6
- Valmistusaika: 40 minuuttia
- Aktiivinen valmistusaika: 30 minuuttia
- Annos: perheelle
Täytetyt paprikat ja grillattua parsa-perunapaistosta
Ainekset
- ohrasuurimo - 4 dl
- riisi
- couscous
- spelttihelmi
- ruishelmi
- fetajuusto - 100 g
- tomaatti - 2
- kesäkurpitsa - ½
- valkosipulinkynsi - 4-6
- kesäsipuli - 1
- rakuuna - 1-2 tl
- suola
- mustapippuri
- paprika - 3
- juustoraaste - 6 rkl
- vesi
- parsa - 1-2 nippua
- varhaisperuna - 20 kpl
- rypsiöljy - 3-4 rkl
- rapsiöljy
Allergeenit
- paprika
- tomaatti
Kesäisen ruokaisa ateria syntyy grillissä. Voit käyttää osan täytteestä myös tomaattien täytteenä. Täytetyt paprikat saavat seurakseen grillattua parsa-perunapaistosta ja mummon kurkkuja.
Täytetyt paprikat ja grillattua parsa-perunapaistosta
4-6 annosta
4 dl kypsiä ohrasuurimoita, riisiä, couscousia, spelttihelmiä tai ruishelmiä
100 g fetajuustoa
2 isoa tomaattia
½ pieni kesäkurpitsa
2-3 valkosipulinkynttä
1 kesäsipuli varsineen
1-2 tl kuivattua rakuunaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
3 suurehkoa paprikaa
6 rkl juustoraastetta
Lisäksi:
reilusti kiehuvaa vettä + 1 tl suolaa
1-2 nippua parsaa
noin 20 keskikokoista kypsää varhaisperunaa
3-4 rkl rypsi- tai rapsiöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa myllystä
Valmista ensin täyte.
Laita kypsät ohrasuurimot, riisi, couscous, spelttihelmet tai ruishelmet kulhoon.
Hienonna joukkoon fetajuusto ja tomaatit pieniksi kuutioiksi.
Kuutioi myös kesäkurpitsa ja hienonna valkosipulinkynnet ja kesäsipuli varsineen.
Mausta seos rakuunalla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Halkaise paprikat pituussuunnassa puoliksi ja täytä täytteellä.
Ripottele jokaisen pinnalle ruokalusikallinen juustoraastetta.
Laita öljytylle grilliparilalle kuumaan grilliin tai grillaa alumiinisessa grillivuoassa.
Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola.
Kuori parsat kevyesti ja poista kannat. Leikkaa halutessasi paloiksi.
Laita parsat kiehuvaan veteen hetkeksi ja valuta parsat, joissa on vielä puruvastusta.
Paloittele kypsät varhaisperunat lohkoiksi tai puolikkaiksi ja laita yhdessä parsapalojen kanssa grillivuokaan. Valuta päälle öljyä.
Hienonna joukkoon valkosipulinkynnet ja rouhi mausteeksi suolaa myllystä. Grillaa välillä sekoitellen, kunnes ainekset ovat saaneet väriä.
Tarjoa grillattujen paprikoiden kanssa.
Vinkki! Viipaloi avomaankurkkuja puolikas kurkku ruokailijaa kohden. Hienonna joukkoon tilliä ja valuta päälle hieman väkiviinaetikkaa. Sekoita joukkoon ripaus sokeria.
Reseptin laatinut:
Reseptin tarjoaa:
näyttää ihanalta ja helpolta. Taidankin kokeilla tätä ens viikonloppuna 🙂
Näyttääpä hyvältä! Tätä huomenna!
Parsa on yks lemppari kasviksista. Voi valmistaa niin monella eri tavalla.