1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Savustettua lohta

lohifileetä
merisuolaa tai savustettua merisuolaa

savustuspönttö
3-4 dl leppälastuja
n. 2 rkl sokeria

Suolaa lohifilee edellisiltana kevyesti karkealla merisuolalla, kokeile myös Santa Marian uutuus-suolaa: savustettua merisuolaa.

Laita savustuspöntön pohjalle noin 3-4 dl leppälastuja, ripottele pinnalle noin 2 rkl sokeria.
Nosta ritilä päälle ja aseta lohifilee siihen nahkapuoli alaspäin.
Kuvan filee painaa noin 1,2 kg.

Laita savustuspöntön kansi kiinni ja nosta se grilliin, jossa on vielä hyvä tuli.
Savusta noin 20-25 minuuttia.

Nosta kypsä, savustettu lohifilee pois, poista nahka ja tarjoa tillillä tai ruohosipulilla koristeltuna.