1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (104 arvostelua, keskiarvo: 3,87 / 5)
Ladataan...

Lihojen maustaminen on monelle ongelma. Oikeastaan mitään erityistä sääntöä maustamisessa ei ole. Mielikuvitusta saa käyttää ja rohkeasti kokeillen löytyy oma suosikkimaku.

Itse käytän marinadeissa aina pohjana öljyä, johon alan lisäämään erilaisia mausteita fiiliksen, syöjien ja lisäkkeiden mukaan. Helppo nyrkkisääntö suolan lisäämisessä on, että suolaa laitetaan 1% lihan painosta. Tätä voi hienosäätää oman maun mukaan, joko vähentäen tai hieman lisäten. Jos käytät marinadeissa myös valmiita kastikkeita, jotka sisältävät suolaa, voit vähentää suolan määrää hieman.

Pieni määrä sokeria antaa hyvää makua ja väriä.

Tämä marinadi sopii porsaanlihalle.

Marinadi porsaanlihalle

n. 1,2 kg porsaan ulkofileetä tai kassleria

Marinadi:
2 rkl öljyä
2-3 rkl sinappia
1/2 dl HP-kastiketta
3/4 tl suolaa
1 tl fariinisokeria
mustapippuria myllystä
(1/2 tl paprikajauhetta)

Sekoita marinadin ainekset ja kääntele porsaan ulkofilee- tai kasslerpihveihin kauttaaltaan.

Anna maustua muutama tunti tai yön yli.

Grillaa ensin kovalla lämmöllä ja tiputa sitten lämpöä.