1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Nevalan perunan kypsät, kuorelliset lohkoperunat täydentävät grilliruoan helpolla tavalla. Löydät perunalohkoja hedelmä- ja vihanneshyllyltä tai valmisruokahyllyltä. Kysy hyllysijaintia kaupan henkilökunnalta. Tarjoa tulisen dippikastikkeen kanssa ja grillaa seuraksi halutessasi lihaa tai kanaa.

Grillatut lohkoperunat ja tulinen chili-paprikadippi
4 annosta

700 g Nevalan kypsät perunat, kuorellinen lohkoperuna
½ dl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 limen mehu
½ tl suolaa
½-1 tl paprikajauhetta

Chili-paprikadippi

2 paahdettua paprikaa, säilöttynä, valutettuna
2 valkosipulinkynttä
½- 1 punainen mieto chilipaprika
½ ruukkua basilikaa
1 rkl viinietikkaa
1 rkl hunajaa
ripaus suolaa

Taittele foliosta arkki ja laita päälle saman kokoinen leivinpaperiarkki. Käännä reunat, jotta arkit pysyvät päällekkäin.
Laita lohkoperunat kulhoon ja sekoita joukkoon rypsiöljy, hienonnetut valkosipulinkynnet ja limen puristettu mehu. Lisää suola ja paprikajauhe. Kääntele sekaisin ja laita folio-leivinpaperiarkki kuumaan grilliin. Kaada lohkoperunat päälle ja grillaa kuumassa grillissä perunoita välillä käännellen.
Valmista seuraksi helppo dippikastike. Säätele tulisuutta chilipaprikan määrällä.
Laita valutettu, paahdettu paprika kulhoon. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet, chilipaprikaa maun mukaan, basilika, viinietikka, hunaja ja ripaus suolaa. Pyöräytä sauvasekoittimella tai tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.
Tarjoa grillattujen perunoiden kanssa.

Reseptin on laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössa Nevalan Kypsät perunaherkut

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.