1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (12 arvostelua, keskiarvo: 3,83 / 5)
Ladataan...

Porsaan sisäfilee on hyvin mureaa ja nopeasti kypsyvää. Lisäksi se on vähärasvaista ja sopii erinomaisesti grillattavaksi.
Tällä marinadilla saat lihasta esiin sen parhaimmat aromit.
Kypsennä seuraksi ihanan jauhoisat uuniperunat ja tarjoa lisäksi raikas kylmä kastike.

Grillattua viljaporsaan sisäfileetä ja uuniperunoita
2 annosta

n.550 g HK Viljapossun sisäfileetä (maustamaton)

Marinadi:
2 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl öljyä
mustapippuria myllystä
(kuivattuja yrttejä halutessasi, esimerkiksi: rakuunaa tai yrttiseosta)

Uuniperunat ja kastike

2 isoa Rosamunda-perunaa

Kastike:
200 g creme fraichea
pala punaista paprikaa
1/2-1 dl rucolaa silppuna
1/2-1 ruukku basilikaa silppuna
1 tl sinappia
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa

Aloita valmistamalla marinadi. Sekoita ainekset keskenään.
Poista sisäfileestä kalvot ja laita se marinadiin yön yli välillä käännellen.

Pese Rosamunda-perunat ja töki niihin haarukalla reikiä. Kääri perunat alumiinifolioon ja kypsennä 175 asteessa uunissa noin
1 1/2 tuntia.

Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä.
Grillaa kauttaaltaan välillä käännellen noin 20 minuuttia.
Loppuvaiheessa voit nostaa lihan folion sisään ja antaa sen vetäytyä hetken aikaa ennen kuin viipaloit sen tarjolle.

Valmista kastike.
Lisää creme fraichen joukkoon silputtua paprikaa, rucolaa ja basilikaa silppuna, sinappia, mustapippuria ja ripaus suolaa.

Viipaloi porsaan sisäfilee ja tarjoa uuniperunan ja kylmän kastikkeen kanssa.

Reseptin laatinut:
Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa: