1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

 

Kasviksista paistettu lisäke mausteisen chorizomakkaran kanssa on ihana kesäruoka.
Valmista helppo majoneesi ja mausta se lempimausteillasi tai valkosipulilla. Voit dippailla rapsakoita kasviksia ja makkaraa majoneesiin.

Chorizomakkaraa, kasvislisäkettä ja valkosipulimajoneesia

2-3 annosta

1 pkt HK Chorizo raakamakkaraa

2 rkl oliiviöljyä
2-3 porkkanaa viipaleina
2-3 varsisellerin vartta viipaleina
1 punainen paprika suikaleina
1 iso punasipuli lohkoina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 kesäkurpitsa lohkoina tai suikaleina
pala punaista chilipaprikaa hienonnettuna maun mukaan
suolaa maun mukaan

Valkosipulimajoneesi :
1 keltuainen

1 rkl sinappia
1 tl viinietikkaa
ripaus suolaa
2 valkosipulinkynttä murskana
2 1/2 dl rypsiöljyä
1/2 tl paprikajauhetta

Aloita majoneesista. Erottele munasta keltuainen ja valkuainen. Laita keltuainen puhtaan ja kuivan kulhon pohjalle. Lisää sinappi, viinietikka, suolaa ja valkosipulimurskaa ja sekoita tasaiseksi. Valuta öljy vähän kerrallaan joukkoon ja vatkaa koko ajan voimakkaasti. Mausta majoneesi vielä paprikajauheella. Tarkista maku.

Pese ja paloittele kasvikset. Kuumenna öljy pannulla ja paista kasviksia koko ajan käännellen. Jätä ne pureskeltavan rapsakoiksi.
Mausta kevyesti suolalla.

Grillaa tai paista pannulla chorizomakkarat välillä käännellen. Tarjoa rapeiden kasvisten ja valkosipulimajoneesin kanssa.