1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (139 arvostelua, keskimäärä: 4.06/5.00)
Ladataan...

Gluteenittomista leivistä saa kuohkeita ja maistuvia, kun taikinan valmistuksessa käytetään apuaineena psylliumia. Sitä löydät jo useimpien markettien maustehyllyltä.

Gluteenittomat sämpylät
10-15 sämpylää

5 dl vettä
1 rkl psylliumia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl öljyä
2 dl tattarijauhoja
5 dl gluteenitonta jauhoseosta

Mittaa kädenlämpöisen veden joukkoon psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia.
Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, öljy ja tattarijauhot, sekä gluteeniton jauhoseos.
Vaivaa taikina tasaiseksi, leivo sämpylöiksi ja kohota sämpylät leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Paista 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen ja sämpylä tuntuu kevyeltä.

Pakasta ylimääräiset ja ota sulamaan tarvittava määrä kerralla!

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.