1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (24 arvostelua, keskiarvo: 3,29 / 5)
Ladataan...

Gluteenittomat munkit ovat helppotekoisia ja maistuvat yhtä ihanilta kuin vehnäjauhoihin leivotut.

Gluteenittomat munkkirinkelit
12 kpl

5 dl maitoa
1 rkl psylliumia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
4 dl Semper Grov Mix -jauhoseosta
3 dl Semper FinMix -jauhoseosta
100 g sulatettua voita tai rypsiöljyä

Lisäksi:
1 l rypsiöljyä

Pinnalle:
sokeria

Lämmitä maito reilusti lämpimäksi.
Lisää psyllium ja hiiva. Anna seoksen turvota muutama minuutti.
Lisää suola, sokeri, kardemumma ja jauhot, sekä sulatettu voi tai rypsiöljy.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi.
Leikkaa kahteentoista yhtä suureen osaan ja pyöritä pikkupulliksi.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Laita öljy kattilaan ja kuumenna 180 asteiseksi. Mikäli käytössäsi ei ole mittaria, tee pieni testi ja
tiputa pala taikinaa öljyyn. Jos taikina pysyy pinnalla ja alkaa heti ruskistua, on öljy riittävän
kuumaa.
Tee pulliin keskelle reikä ja venytä pullaa hieman sivuille. Nosta pulla yksi kerrallaan reikäkauhaan
ja valuta siitä kuumaan öljyyn. Käännä paistamisen aikana.
Nosta leivinpaperin tai talouspaperin päälle.
Kääntele sokerissa molemmin puolin.

Huom! Älä jätä kuumaa öljykattilaa vartioimatta. Varaa vierelle kattilan kansi ja sammutuspeite.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellaoliisi: Yhteistyössä Semper

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.