1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 2,00 / 5)
Ladataan...

Ihanista itse valmistetuista hampurilaisista voi nauttia myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavat!

Valmista pihvit ihanan meheviksi Lindströmin pihveiksi, jotka mehevöitetään raastetulla punajuurella.

Gluteenittomat Lindströmin burgerit
10 annosta

5 dl vettä
1 rkl psylliumia
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl öljyä
2 dl tattarijauhoja
5 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl gluteenitonta korppujauhoa
1 dl kermaa
1 dl etikkapunajuurilientä
2 isoa sipulia silppuna
500 g jauhelihaa
1 muna
n. 3/4 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2-1 tl timjamia
n. 300 g punajuuria raastettuna tai hienonnettuna
3 tl kaprismarjoja hienonnettuna
voita tai margariinia paistamiseen

Lisäksi:
salaatinlehtiä
miniluumutomaatteja tai tomaattiviipaleita
2-3 sipulia renkaina
2 maustekurkkua viipaleina
hampurilaiskastiketta tai salaattikastiketta

Mittaa kädenlämpöisen veden joukkoon psyllium ja anna turvota noin kymmenen minuuttia.
Lisää joukkoon murennettu hiiva, suola, öljy ja tattarijauhot, sekä gluteeniton jauhoseos.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja leivo heti  suurehkoiksi sämpylöiksi. Kohota sämpylät leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.
Paista 225 asteessa, kunnes pinta on kauniin värinen ja sämpylä tuntuu kevyeltä.

Valmista pihvit.
Laita korppujauho kulhoon ja mittaa joukkoon kerma ja etikkapunajuuriliemi.
Anna turvota muutaman minuutin ajan.
Hienonna sekaan sipuli ja laita joukkoon jauheliha, muna, mausteet, raastetut punajuuret ja hienonnetut
kaprismarjat. Sekoita tasaiseksi seokseksi.
Muotoile tasakokoisiksi pihveiksi.

Paista kuumassa pannussa rasvassa molemmin puolin.

Lämmitä gluteenittomat sämpylät halutessasi ja täytä Lindströmin pihveillä ja salaatilla, tomaatilla, sipulilla, maustekurkulla ja hampurilaiskastikkeella.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.