1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (62 arvostelua, keskiarvo: 3,65 / 5)
Ladataan...

Tällä reseptillä leivot yhtä herkullisen laskiaispullan kuin vehnäjauhoillakin.
Gluteenittomat pikkupullat ovat kuin vehnäjauhoihin tehtyjä.
Nämä ovat pehmeitä ja meheviä. Kokeile ja ilahduta itseäsi tai gluteenitonta ruokavaliota nauttivaa ystävääsi!

Gluteenittomat pikkupullat
10-15 kpl

5 dl maitoa
1 rkl psylliumia
25 g tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl kardemummaa
4 dl Semper Grow Mix karkeaa jauhoseosta
3 dl Semper Fin Mix hienoa jauhoseosta
100 g sulatettua voita tai margariinia tai 1 dl rypsiöljyä

Voiteluun: muna

Pinnalle: raesokeria

Täyte:
100-150 g marjahilloa tai marmeladia
1-2 dl vispikermaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä maito reilusti lämpimäksi.
Lisää joukkoon psyllium ja anna turvota noin 10 minuuttia.
Liuota joukkoon tuorehiiva, suola ja sokeri. Lisää kardemumma.
Lisää Grow Mix ja Fin Mix -jauhoseos sekoittaen.
Sekoita lopuksi joukkoon sulatettu voi, margariini tai rypsiöljy.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tasakokoisiksi annospaloiksi.
Pyöritä pikkupulliksi ja laita kohoamaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin puoleksi tunniksi liinan alle.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 -asteisen uunin keskiritilätasolla 12-15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Jäähdytä pullat liinan alla.
Leikkaa pullat kahtia. Jätä kannesta alapuolta ohuempi.
Pursota pullan pohjapuolelle hilloa.
Vaahdota vispikerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kermavaahto hillosilmän ympärille ja laita pullan kansi ilmavasti päälle.
Vinkki! Laita pullan sisään halutessasi mantelimassaa.
Jos haluat, voit kostuttaa pullan kevyesti sisältä vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.